Kezdőoldal Hírek Friss hírek Takaríts környezetbarát tisztítószerekkel!
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Takaríts környezetbarát tisztítószerekkel!
2016. december 01. csütörtök, 15:26

Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület 2016.10.26-án környezetbarát tisztítószerekről szóló előadást és bemutatót tartott előzetesen, kérve a résztvevőket az Európai Hulladékcsökkentési Héten való aktív részvételre.
A jelen lévők betekintést nyerhettek az othonokban általánosságban használt tisztító, mosogató, fertőtlenítő szerek káros hatásaikról, a reklámok eltúlzott marketingfogásairól. Az érdeklődők megtudhatták, hogy hogyan lehet kiváltani a környezetre káros anyagokat környezetbarátabb megoldásokkal. Az előadást több kísérlet is színesítette és felelevenítettük a régmult hasznos praktikáit is. Miután a mosószóda, citromsav,szódabikarbóna,folttisztító só, suromin, derolin, mosószappan hatékonyságát megismertettük, meg is becsültük, hogy mennyi környezetre káros anyagtól tudnánk megóvni környezetünket.

Európai Hulladékcsökkentési Héten a családok egy hetes mérést követően a becslés meglehetősen pontos volt, a 10 fő 9,54 kg mosóport, mosószert és egyéb fertőtlenítőt használt fel, melyet a jövőben környezettudatosabb anyagokkal fog helyettesíteni.

A programban résztvevőknek mosószódát adtunk ajándékba, illetve a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának a „Környezettbarát termékek”, „Takarítás, tisztítás, fertőtlenítés”, „Tisztálkodás, szépségápolás természetesen”, „Mosás, fehérítés, mosogatás természetesen” kiadványait adtuk át a hasznos tippek és háztartási trükkök mellett.

 

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.