Kezdőoldal Energiaszegénység
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Sajtókörkép az Elosztóról

Az Elosztó Projekt munkájáról rendszeresen jelennek meg újságcikkek, ezek közül ajánlunk most párat.

Sajó-völgy, helyzetkép

Sajó-völgy, sajtóút

Szénvizsgálat

Energiaszegénység konferencia

 
Belefulladunk a melegbe? – F. Nagy Zsuzsanna előadásának anyaga

Pécsi energiaszegénységi fórumunkon F. Nagy Zsuzsanna környezeti tanácsadó (Zöld Kapcsolat egyesület, Kötháló) Belefulladunk a melegbe? címmel tartott előadást a szilárd tüzelés, és azon belül a lignittel való fűtés haátsairól.

Az előadás diasora elérhető ide kattintva: F. Nagy Zsuzsanna: Belefulladunk a melegbe?

 
Környezet és egészség
 
A lignit alkalmatlan lakossági tüzelésre
A Sajó-völgyben tapasztalható romló levegőminőségi állapot javítása érdekében a helyi és országos környezetvédelmi szervezetek együttműködésével kampány indult az elmúlt évben. A Levegő Munkacsoport és a Zöld Kapcsolat Egyesület a térség levegőtisztaság-védelmi tervének felülvizsgálatát kérték és érték el. A Magyar Természetvédők Szövetsége Sajókápolnán szállópor mérést és szakmai műhelymunkát szervezett, legutóbb pedig az „Elosztó” projekt keretében, a Civitates támogatásával a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata megbízásából lakossági szénárusító helyekről szénminták beszerzése, majd bevizsgáltatása történt meg 2019. szeptemberében. Olcsó, a legszegényebbek számára leginkább elérhető szénféleségeket vásároltunk, illetve szereztünk be. A Bükkábrány-Ózd vonalon található TÜZÉP-eken a helyben bányászott bükkábrányi, putnoki, felsőnyárádi szeneket, illetve egy kivétellel, német brikettet is vásároltunk. Sajókápolnáról és Ózdról is beszereztünk mintákat, ahol azt az elmúlt évben, szociális tüzelőanyagként, ingyen kapták a lakosok.
Bővebben...
 
Elosztó Projekt
A Civitates Alap által támogatott Elosztó Projektben konzorciumot alkotó öt civil szervezet: a lakhatási szegénység mérsékléséért tevékenykedő Habitat for Humanity Magyarország; a civil szektor jogi környezetével foglalkozó Nonprofit Szektor Analízis Egyesület (NOSZA); a jövedelmi szegénységben élők számának csökkentéséért küzdő Magyar Szegénységellenes Hálózatot működtető Esély Labor Egyesület; a környezetvédelemmel kapcsolatos lakossági tanácsadással foglalkozó szervezeteket tömörítő Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata (Kötháló); és a nők társadalmi és jogi egyenlőségéért küzdő Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (Női Érdek).
Bővebben...
 
© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.