Kezdőoldal Hírek Friss hírek
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Hírek
KOMPOSZTÁLÁS
2019. május 23. csütörtök, 21:03

A komposztálás egy egyszerű, mindennapi, de mégis fontos része kellene legyen az életünknek, hatékony módja, hogy az ember személyesen is tegyen a bolygóért. Egyrészt természetes módja annak, hogy megújítsuk a talajéletet, tápanyaggal, humusszal gazdagítsuk a földet. A gazdag talajélet által egészségesebb növényeket termelhetünk, így magunkat is egészségesebbé tehetjük. A komposztálás másik nagy előnye a Föld számára, hogy legalább 30-40 százalékkal csökkenthetjük a háztartási hulladékunkat, így kevesebbet kell elszállítani kevesebb kőolaj árán, kevesebb hulladék sorsáról kell gondoskodni és jelentős mennyiségű üvegházhatást okozó szén-dioxidot von ki a légkörből és tárol tartósan értékes humusz formájában.

Bővebben...
 
A fűtés ne mérgezzen!
2019. május 22. szerda, 21:34

Önmagunkat is mérgezhetjük a fűtéssel, károsítva egészségünket. A legnagyobb kockázatot a lakásba közvetlenül visszajutó égéstermék jelenti. Gáztüzelés esetén a szén-monoxid, szilárd tüzelés esetén pedig a láthatatlan apró részecskék jelentenek veszélyt. Hosszú távon pedig az éghajlatra gyakorolt hatás idéz elő felbecsülhetetlen kockázatot. Az sem mindegy, hogy a kéményen mennyi légszennyezés kerül a környezetbe, mert hígítva ugyan, de visszajut ez is a lakásba.

Bővebben...
 
Füstmérgezés! Kihez forduljak?
2019. április 08. hétfő, 09:23

Cikkünk a jogszabályok és hatóságok útvesztőjében segít eligazodni az illegális hulladékégetésekkel kapcsolatban. Magyarországon a légszennyezés 18567 ember idő előtti elhalálozásához vezet évente, mely mind társadalmi-gazdasági, mind pedig erkölcsi szempontból megengedhetetlen. A legveszélyesebb légszennyezők az illegális hulladékégetés során jutnak a levegőbe. Ha a szemléletformálás és a szép szó már nem segít, a hatóságok segítségét kérhetjük.

 

Bővebben...
 
Tiszta fűtés! De hogyan?
2019. március 20. szerda, 18:17

Magyarországon a lakossági fűtés légszennyezése járul hozzá legnagyobb mértékben a légszennyezettséghez, a finom részecske (PM2,5) kibocsátás 85,6 százaléka a háztartásokból jut a levegőbe. Egy friss kutatás szerint ez 18.567 ember idő előtti halálát okozza Magyarországon, Európában pedig 790.000 ember életét rövidíti meg. Az egyes fűtési módok légszennyezés kibocsátása között azonban hatalmas különbségek vannak, de az éghajlatváltozásra gyakorolt hatásuk is eltérő. Ha a legtöbb idő előtti halálesetet okozó részecske kibocsátást nézzük, az alábbi ábra jó kiindulási alap lehet.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 113


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.