Kezdőoldal Hírek Friss hírek Iszap és betontörmelék lerakás a veszprémi Betekints-völgyben
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Iszap és betontörmelék lerakás a veszprémi Betekints-völgyben
2010. április 12. hétfő, 13:57

Egy veszprémi ügyfél azzal kereste fel a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület tanácsadó irodáját, hogy Veszprém egyik közkedvelt kirándulóhelyén, a Betekints-völgyben, a volt vidámpark területén található tó medrét kikotorták, az iszapot pedig a Séd-patak régi medrébe helyezték, valamint a tó melletti kis tavat betontörmelékkel töltötték fel. Az ügyfél érdeklődött, hogy mi lesz az iszap és a betontörmelék sorsa?

A fent említett munkálatok a „Kolostorok és kertek a veszprémi vár tövében” c. projekt keretében valósultak meg. A bejelentés után Egyesületünk környezeti tanácsadója felkereste a projekt kivitelezésében illetékes céget, aki tájékoztatta a tanácsadót a kikotort iszap, valamint betontörmelék ideiglenes deponálásáról.

A tájékoztatást követően a tanácsadó értesítette az ügyfelet, hogy megnyugodhat, mert az említett anyagok elszállításra fognak kerülni.

2010. 03. 31-én a Csalán Egyesület tanácsadója ismételten telefonhívást kapott az érintett ügyféltől, aki közölte, hogy az iszapot és a betontörmeléket is elföldelték, nem kerültek elszállításra. A Csalán Egyesület tanácsadója így a helyszíni bejáráson született fényképekkel dokumentálva bejelentést tett Veszprém Város jegyzőjénél, illetőleg a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségen arra alapozva, hogy mind a betontörmelék, mind az iszap elhelyezése engedélyköteles tevékenység.

 

Decsi Márton
Környezeti tanácsadó
Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület
8200 Veszprém, Rákóczi F. u. 3. I/2

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.