Kezdőoldal Gyakran Ismételt Kérdések
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Gyakran Ismételt Kérdések

Támogatta Izland, Liechtenstein és Norvégia, az EGT Finanszírozási Mechanizmuson és a Norvég Finanszírozási Mechanizmuson keresztül.Téli síktalanítás

Milyen síktalanító módszereket ajánlanak?

Bővebben...
 
Páylázati információ

Családi házak felújításával, nyílászáró cseréjével kapcsolatos pályázatról szeretnék többet megtudni.

Bővebben...
 
Illegális hulladéklerakás

Mit tegyek, ha illegális hulladéklerakásról szerzek tudomást?

Válasz
 
Üvegfelületnek repülő madarak

Gyakori probléma, hogy madarak nagy üvegfelületnek - pl.: nyílászáróknak, üvegezett verandáknak, buszmegállóknak – repülnek. Így sok esetben megsérülnek, elpusztulnak. Ezt ökológiai csapdának nevezzük.

Bővebben...
 
Fakivágás légvezetékek alatt
Jogos-e az áramszolgáltató által kivitelezett légvezetékek alatti fák gallyazása, illetve kivágása?
Válasz
 
Fakivágás
Mit tehet a lakosság a települések több pontján tapasztalható és vitatható közterületi fakivágásokkal kapcsolatban?
Bővebben...
 
Autójavító a szomszédban
Mit tehetünk a szomszédunkban működő autójavító telephely ellen? Aggódunk a tevékenységgel kapcsolatos zajhatás (levegőkompresszorral működő szerszámok és sarokköszörűk) miatt, a tevékenység során keletkező fémhulladék feldolgozásának káros hatása miatt, a műhelybe érkező gépjárművek, a megfelelő mennyiségű parkolóhely hiánya miatt (mivel a saját telkén nincs kialakítva az ügyfelek részére parkolóhely) kapubeállókban és a járdán állva akadályozzák mind a gyalogos, mind a gépjárműforgalmat. A járda és a házak előtti területek a sok parkoló gépkocsi miatt már tönkrementek, az autójavító sokszor hétvégén, illetve késő estig is nyitva tart.
Válasz
 
Tarlóégetés
Sajnos még nagyon sok helyen „bevált” módszer a földeken maradt hulladék eltávolítására a tarlóégetés. Az őrizetlenül hagyott tüzek a házakat is veszélyeztetik, vagy éppen a szellőztetést, a levegővételt megnehezítve keserítik életünket. Úgy tűnhet, hogy szinte szabadon, engedély és védő intézkedések nélkül bárki végezheti ezt a tevékenységet.
Válasz
 
Kóbor macskák
Alapvetően nagyon szeretem az állatokat és növényeket és vigyázok a környezetemre. Az utóbbi időben azonban a környékünkön olyan nagymértékben elszaporodtak a kóbor macskák, hogy ez már egészen elviselhetetlen. Éjszakánként nem lehet aludni a nyávogásuktól, a környék pedig bűzlik tőlük. Rendszeresen levizelik a házunk kukáját és a kaput. A kertben és a közeli játszótéren mindenfelé potyogtatják végterméküket, beleértve a homokozót is. Az egyik szomszéd légpuskával akarja levadászni őket. Én ezt nem tartom humánus megoldásnak. Tudnak valami olyan módszert ajánlani, amivel távol tudjuk tartani őket?
Válasz
 
Használt étolaj
Meg tudnátok mondani, hogy kik gyűjtik és mit készítenek a használt étolajból?
Válasz
 
További cikkeink...
© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.