Kezdőoldal Hírek Friss hírek Kocsonyafesztivál - 2013
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Kocsonyafesztivál - 2013
2013. február 15. péntek, 18:42


ZöldSátor ZöldSátor ZöldSátor ZöldSátor

Kedvező időjárásban reménykedik az idei Kocsonyafesztivál Zöld Sátrának csapata, legalább 20 ezer látogatót várnak a három nap alatt. Régi helyükön, a Szinva terasz melletti APEH parkolóban felállítandó, csaknem 300 négyzetméteren, 20 partner szakmai és szabadidős programját hangolja össze a Zöld Kapcsolat Egyesület.

2013. február 22, 23, 24:

Télen is gomba! hirdeti a Miskolci Gombász Egyesület. Mindhárom napon folyamatos szakmai információval, interaktív gyermek- és felnőtt foglalkozással (puzzle, kifestő, tesztek), gombafotó kiállítással, vetítéses előadással készülnek.

Kerékpározz velünk! A Kerékpáros Miskolc Egyesület láthatósági bemutatót tervez, jutalmazza a KRESZ totót helyesen kitöltőket, de versenyezni is lehet: a népszerű „görgőzés” igazi kihívás a téli hidegben.

Madárbarát Magyarország! A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
Bükki Helyi Csoportja ismertető kiadványokkal és játékos természetismereti feladatokkal várja a látogatókat. Kiemelten foglalkozik a 2013 év madarával a gyurgyalaggal.

Tiszató a Szinva mentén? Igen! Immár sokadszor kínálja ökotúráit a Zöld Sátorban a Szabics Bt. a Tiszavirág Tanösvény népszerűsítése, természeti értékek bemutatása, fotók, kiadványok, poszter madárfészkek, tollak, termésfelismerő játék szerepel idei kínálatukban.

Természetismeret a föld alatt és a Hernád mentén: Az Alsódobszai Hernádnémeti
Természetvédelmi Kulturális és Sport Egyesület tagjai felszínen és felszín alatt is „jártasak”. A Hernád folyó természeti értékeit, a Tátorján tanösvényt, a bükki barlangászás lehetőségeit, szükséges felszerelések is bemutatják. Vetélkedőjük helyes megfejtői tanösvény túrát, overallos barlangtúrát, sziklamászó túrát, illetve kenutúrát nyerhetnek a Hernád folyón.

Komposztálás/magbörze/Fair Trade: a Zöld Kapcsolat Egyesületnél ismét jelentkezhetnek a komposztkeretet igénylő miskolci lakosok, mi több most magbörzével is várják a kertészkedő látogatókat. Különleges aromájú Fair Trade teákat vagy kávét kóstolhatnak azok, akik az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány Környezeti Tanácsadó Irodájának pultjánál kiszámolták ökológiai lábnyomukat.

Környezetbarát termékek boltja: a háztartásukat zöldíteni kívánók egész évre beszerezhetik a nehezen hozzáférhető termékeket az E-misszió Egyesület Zöldövezet boltjának pultjánál, de a háztartási praktikákról is bőségesen kaphatunk tanácsokat.

Játszóház: Amíg a felnőttek elmélyülnek a szakemberek tájékoztatóiban, válogatnak a zöldítő alternatívák között, addig a gyermekeket természetismereti játékokkal, arcfestéssel kötik le az Ökológiai Intézet Alapítvány aktivistái. Hozzájuk csatlakoznak a Szimbiózis Alapítvány fiataljai is, akik nemcsak helyben tanítják a kézműves fortélyokra a gyerekeket, de termékeiket árusítják is standjukon. A Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorsága a sátron kívül csacsifogatával várja a gyerekeket, míg a szülőket a Szorgoskert konyha csábítja el különleges kocsonyáival. Előadássorozat: A Zöld Sátorban az előadásokat is érdemes nyomon követni a részletes program alapján.

 

Február 23, 24:

Természetvédelem a Bükkben: A Nemzeti Park Igazgatóságának kiadványai bőséges ismereteket kínálnak a bükki rengetegen túl az Észak-magyarországi régió természeti értékeiről is.

Öko-építészet és energiahatékonyság: a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának standjánál napkollektorokkal, napelemekkel, energiatakarékos eszközökkel, a hő kamerával, és például a passzív házépítés előnyeivel ismerkedhetnek a látogatók.

Mindhárom napon érdemes bekukkantani a sátorba, hiszen vannak, akikkel csak egy napon találkozhatunk. Így például csak pénteken (12-19 óra között) látogathatjuk meg a Miskolc Állatkert és Kultúrpark, valamint az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. standjait. Ez utóbbinál a "Megtérülő energia" projekt keretében az energiatakarékosság és -hatékonyság elérésének lehetséges módjairól, a lakossági körben elérhető megújuló energiaféleségek hasznosításának gyakorlati megvalósításáról és módszeréről kaphatunk információkat.

Csak szombaton népszerűsítik túráikat és táboraikat a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség tagjai, és a Miskolci Makogó – Együtt a Vadászgörényekért Közhasznú Egyesület tagjai is ezen a napon lesznek kint kedvenceikkel: népszerűsítik az örökbefogadást, a felelős állattartást. Sokak örömére ismét hozzák Vadászgörény-játszóházukat és simogatójukat, ismeretterjesztő kiadványaikat, foglalkozásaikat.

Csak vasárnap faggathatják az érdeklődők a Gömörszőlős a fenntartható falu program munkatársait.

 

ELŐADÁSOK

 

2013.02.22-24

Szervezet

Előadás címe

Előadó neve

Péntek

15:30-16:30

Zöld Kapcsolat Egyesület

Erős kávé – a tudatos kávézás

F. Nagy Zsuzsanna

 

16:30-17:00

 

Rajzpályázat eredményhirdetése, díjazása

ZÖLD SÁTOR CSAPATA

 

17:00-18:00

Alsódobszai
Hernádnémeti T.K. és S.E.

Bányászbarlang kutatási eredményei

Sűrű Péter

Szombat

11:00-12:00

E-misszió Környezetvédelmi Egyesület

Környezetbarát háztartás

Botos István Csaba

 

12:00-13:00

Alsódobszai
Hernádnémeti T.K. és S.E.

Hernád-völgy értékeinek bemutatása

Bereczky Attila és Dobai Ádám

 

13:00-14:00

Szabics Bt.

Tiszavirágzás előadás, film

Kiss Ferenc

 

14:00-15:00

Miskolci Makogó Egyesület

Vadászgörényt szeretnék!- Mielőtt megvennéd

Szabados Sára

 

15:00-16:00

Zöld Kapcsolat Egyesület

Fair Trade / szociálisan igazságos kereskedelem

F. Nagy Zsuzsanna

 

16:00-17:00

Miskolci Gombász Egyesület

Téli- és kora tavaszi gombáinkról

Béres János

 

17:00-18:00

MME
Bükki Helyi Csoport

Miskolci madárvédelem és gyurgyalag a 2013-as év madara

Somoskői Péter

 

18:00-19:00

Bükki Nemzeti Park Igazgatósága

Bükki Nemzeti Park madártávlatból

Filmvetítés

Vasárnap

11:00-12:00

Szabics Bt.

A Tiszató élővilága előadás

Kiss Ferenc

 

12:00-13:00

BAZ Megyei Környezetvédelmi és Területfejlesztési Nonprofit Kft.

„Gömörszőlős, ahol a múlt a jövő”

Fekete Éva

 

13:00-14:00

Zöld Kapcsolat Egyesület

Méltányos kereskedelem

Spisák Edina

 

14:00-15:00

Alsódobszai
Hernádnémeti T.K. és S.E.

Gyöngybagoly és denevérállomány felmérés egyházi építményekben

Berczky Attila

 

15:00-16:00

MME Bükki Helyi Csoport

Madárvédelem határok nélkül (26 perc)

Filmvetítés

 

RAJZPÁLYÁZAT: A Zöld Sátor csapata tehát lelkesen készülődik, és arra invitálja a diákokat, hogy rajzolják, fessék le, vagy küldjék el fotóikat, ha már betértek közéjük akár csak egyszer is a kocsonyafesztiváli forgatagban, s arról maradandó emléket őriznek (www.zoldkapcsolat.hu). Eredményhirdetés, ajándékozás a sátorban: 2013. 02. 22. 16:30. Ugyancsak itt található az a felhívás is, amiben támogatókat keresnek a három napos program szervezéséhez az egyesület tagjai.

 

Kapcsolat: 06-30/899-5004, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , www.zoldkapcsolat.hu

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.