Kezdőoldal Hírek Friss hírek Együtt a környezetvédelemért! - A 10. Környezetvédelmi Hónap a Francia Intézetben
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Együtt a környezetvédelemért! - A 10. Környezetvédelmi Hónap a Francia Intézetben
2012. november 19. hétfő, 12:28

A Francia Nagykövetség Kulturális és Együttműködési Osztálya, a Francia Intézet és a Vidékfejlesztési Minisztérium szeretettel várja a nagyközönséget a novemberben 10. alkalommal megrendezésre kerülő Környezetvédelmi Hónap konferenciasorozatára. Idén a sokszínű előadások, filmvetítések, kerekasztal beszélgetések mellett két illusztris francia környezetvédő is Magyarországra látogat.

Brice Lalonde, az ENSZ Rio+20 program ügyvezető koordinátora, 1988-1992 között a franciországi Környezetvédelmi miniszter, három teljes napot tölt Budapesten. Valamint Marie-Monique Robin, filmrendező, aki már nem először jár Magyarországon, legújabb tényfeltáró filmjét (Les moissons du futur – Mit aratunk jövőre ?) mutatja be. Kilenc időpontot érdemes feljegyezni, konferenciákkal, ifjúsági foglalkozásokkal, kiállításokkal, filmetítéssel egybekötött vitaestekkel ! Tartalmas, változatos, építő jellegű előadásokon vehetünk majd részt. Az állami és a helyi érdekképviseleti szervek, az önkormányzatok képviselői, építészirodák, a civil szervezetek, a felsőoktatás és a tudományos élet magas szinten képzett szakemberei a következő témákban szólalnak meg idén :

 

November 22, csütörtök: Átalakuló kultúrák és városok , filmvetítés és vita a mozgalom párizsi és budapesti kedeményezőivel.

November 28, szerda: Az elővigyázatosság elve, az Alèrte à Babylone (Figyeljetek Babylonra !) című film vetítése, majd beszélgetés a strasbourg-i önkormányzat zöld párti képviselőjével.

December 3, hétfő: A vegyi szennyezés következményei a Notre poison quotidien (Napjaink mérgei)című film tükrében.

December 6, csütörtök: Mit aratunk jövőre ? avagy a mezőgazdasági termelés újragondolása. A konferenciasorozat záróestje, Marie-Monique Robin a Les moissons du futur (Mit aratunk jövőre ?) című legújabb filmjével, a rendezőnő részvételével.

A programsorozat ideje alatt, egész novemberben különbözô műhelyüléseket (vízügyi workshop), kiállításokat szervezünk. Vincze Bálint természetfotós képeit és a Tükörben a világ című tárlatot tekinthetik meg az érdeklődők. Sor kerül hulladékfeldolgozó üzem látogatására, a legfiatalabbak egész napos, játékos programokon vehetnek részt (Vadonleső program, Életszépítők, www.eletszepitok.com).

Helyet kapnak a filmvetítések a Francia Iskolában és az ország több kéttannyelvű gimnáziumban. A Környezetvédelmi Hónap kiváló lehetőséget nyújt a magyar-francia tudományos, technikai, gazdasági, vidéki, és az egyetemek közti együttműködés megerősítésére.

A Környezetvédelmi Hónappal kapcsolatos bővebb információért forduljon a Nagykövetség Együttműködési Osztályán Pusztai Ildikóhoz ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ; 00 36 1 489 42 61).

Valamint látogasson el a Francia Intézet honlapjára www.franciaintezet.hu, és a Facebook oldalra: www.facebook.com/franciaintezet

 

A letölthető részletes programért, kattintson: Részletes program 2012

 

 

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.