Kezdőoldal Hírek Friss hírek Zöld színét mutatta a pécsi tér
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Zöld színét mutatta a pécsi tér
2012. szeptember 26. szerda, 13:19

Végre az Uránbányász téren is van program! Megörültek tegnap az Expedíciózz a háztartásban! kampány pécsi állomásának az emberek. A rendezvény helyi szervezését lebonyolító Zöld Kör egyesület aktivistái ugyanis nem a belvárosban, minden program szokásos helyszínén, hanem az Uránváros egyik kellemes terén állították fel a sátrakat.

A napközben családi sétáknak és nyugdíjas sakkmérkőzéseknek otthont adó tér sok érdeklődőt vonzott. A látogatók először alaposan körülnéztek a háztartás energia fogyasztását csökkenteni képes felszerelések és eszközök között, majd konkrét kérdéseket tettek fel főként az alternatív energia hasznosításának a lehetőségeit illetően. A környezeti tanácsadással foglalkozó aktivisták nem csupán válaszoltak ezekre, de például a világításhoz szükséges energiát biztosító napkollektor működését demonstrálták is. A tér megszokott délelőtti közönsége a kisgyerekes mamák, így az ökojátékoknak nagy sikere volt. A legkisebbek az Öko otthont rendezgethették, óriás bábukkal társasozhattak.

Az expedícióhoz kapcsolódóan nem csak a háztartás zöldítéséről, az energiafogyasztás vagy a keletkező hulladék minimalizálásáról és a vegyszermentes takarításról szerezhettek információkat az érdeklődők, hanem – mint azt Szokolovszky Andrea önkéntes a greenfonak elmondta – a szabályos kerékpározásról is bemutatót tartottak. Pécsváradról kerekezett az Uránvárosba egy aktivista, aki nem csupán a közlekedési szabályokra hívta fel a figyelmet, de a kötelező illetve a hasznos felszerelés eszközeit is megmutatta.
Tempest hajósa, Blaskovich Ákos ezúttal is derekasan állta a kérdéseket, és részletesen beszámolt az újságíróknak arról, milyen anyagokat használva, milyen technikával gyűrték le a tengereket, hogy a lehető legkevesebb üzemanyag felhasználásával hajózzák körbe a Földet.

forrás:
Bencsik Márta greenfo

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.