Kezdőoldal Hírek Friss hírek Állattartás vagy állatkínzás
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Állattartás vagy állatkínzás
2011. szeptember 22. csütörtök, 05:36

A Zöld Kör Környezeti Tanácsadó Irodáját 2011. júliusában azzal kereste meg egy hajdúböszörményi lakos, képviselve a környék többi lakóját is, hogy a szomszédjuk elviselhetetlen körülmények között tartja az állatait.

A bejelentő elmondása szerint a szomszéd ingatlanán tartott haszonállatok, többségében szarvasmarhák etetése nem megoldott és tartásuk körülményei nem megfelelőek. Az állatok éheznek és derékig állnak az ürülékükben. Ez a szomszédban lakókat is nagyon megviseli az állatok állandó panaszos bőgése és az erőteljes bűz miatt. Legutóbb egy ló el is pusztult a fenti körülmények miatt. A bejelentő egyúttal kérte irodánkat, hogy személyes adatait ne adjuk ki, mert fél az ingatlantulajdonos esetleges bosszújától. Kérésének eleget tettünk és biztosítottuk személyes adatainak védelméről.

Egyesületünk továbbította a bejelentést Hajdúböszörmény Város Jegyzőjének és kérte a bejelentés kivizsgálását az alábbi jogszabályok alapján:

  • Hajdúböszörmény Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010.(I.28.), 28/2010. (IX.24.) Önk. rendeletekkel módosított 32/2007.(IX.28.) Önk. rendelete az állattartás helyi szabályairól

  • A 2010. január 15-étől hatályos 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről.

Ezenkívül felvettük a kapcsolatot a debreceni Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesülettel, akik felajánlották segítségüket az állatok elhelyezésében.

Mindezekről tájékoztattuk ügyfelünket, akinek későbbi elmondása szerint a bejelentés eredményes volt, mivel megtörtént a helyszíni hatósági ellenőrzés, és így remélhetőleg az állatok sorsa is rendeződik.

 

Bővebb információ az üggyel kapcsolatban:

Marosán Angéla
környezeti tanácsadó

Zöld Kör - A Föld Barátai Magyarország tagja
Környezeti Tanácsadó Iroda

4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 2. II/22.
Tel: 52/280-038
Fax: 52/561-101
Mobil: 20/495-2982
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.