Kezdőoldal Hírek Friss hírek Építési törmelék és kommunális hulladék halmok
angol német orosz román spanyol

Ajánljuk

Építési törmelék és kommunális hulladék halmok
2010. december 21. kedd, 10:17

A Pécsi Zöld Kör tanácsadó irodájához érkezett egy olyan lakossági bejelentés, miszerint Pécsett a Nárcisz utca meghosszabbítása, illetve a vasúti töltés déli oldalán lévő területen egyre gyűlik az építési törmelék, amely mellett - a képek tanúsága szerint - kábel és egyéb kommunális hulladék is található. A lakókat zavarja, a tudomásunk szerint önkormányzati tulajdonban lévő területen egyre növekvő hulladékhalmok látványa.

 

Tanácsadó irodánk (miután a helyszínen meggyőződött a bejelentés megalapozottságáról) elektronikus ügyfélszolgálaton keresztül a Dél-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséghez fordult tájékoztatás végett. Kérdéseink arra irányultak, hogy a hulladéklerakás a jogszabályoknak megfelelően történik-e, illetve a terület tulajdonosa rendelkezik-e a szükséges engedélyekkel. A helyszínről készített kérdéses fotókat mellékelten csatoltuk a Zöldhatósághoz címzett levelünkhöz.

Három hét elteltével a Felügyelőség tájékoztatott minket, hogy közérdekű bejelentésünket iktatták és helyszíni ellenőrzést tartottak, ahol megállapítást nyert, hogy az érintett területen elsősorban építési törmelék található (melynek súlya műszaki becslések szerint 200 tonna), továbbá kis mennyiségű kommunális hulladék is fellelhető. A közérdekű bejelentésben felmerülő kérdésekre, a tényállás további tisztázását követően tudnak tájékoztatást adni.

Jelenleg is ebben a stádiumában áll az ügy, várjuk a további fejleményeket.

Mindezen információkról tájékoztattuk ügyfeleinket is.

 

Mező Andrea

Pécsi Zöld Kör - Környezeti Tanácsadó Iroda
7621 Pécs, Király u. 21.
Tel/Fax: 72/515-780
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.pzk.hu

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.