Kezdőoldal Hírek Friss hírek Vörösiszap Győr-Sashegyen?
angol német orosz román spanyol

Ajánljuk

Vörösiszap Győr-Sashegyen?
2010. november 24. szerda, 13:00

 

A Reflex Környezetvédő Egyesület tanácsadó irodáját azzal a panasszal kereste fel egy győri lakos, hogy az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározójában bekövetkezett katasztrófa eredményeként elöntött területekről vörösiszappal szennyezett törmeléket, hulladékot szállítanak a győr-sashegyi hulladéklerakó telepre. Gyanújában cipőjének vöröses elszíneződése erősítette meg. Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi, Vízügyi Felügyelőségen megtettük a bejelentést, kértük, hogy az ügyben a Felügyelőség folytasson le helyszíni ellenőrzést.

Az ügyben a következő tájékoztatást kaptuk:

A Győr-Szol Zrt. konténerszállító gépjárművei és gépi seprést végző munkagépe Devecser településen részt vettek a kárelhárítási műveletekben. A gépjárműveket a helyszínen naponta vízzel letakarították, de azokon vörös elszíneződést tapasztaltak, amikor a sashegyi hulladékkezelő telephelyre visszaérkeztek. Ezeket a gépjárműveket, valamint a kárelhárításhoz használt konténereket ismételten elmosták.

A Zrt. úgy nyilatkozott, hogy egyik telephelyére sem fogadott be és a jövőben sem fogad vörösiszappal szennyezett hulladékot.

 

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.