Kezdőoldal Hírek Friss hírek Családokat fogadnak örökbe
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Családokat fogadnak örökbe
2010. november 02. kedd, 07:21

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület a vörösiszap katasztrófában életterét vesztett családokat fogad örökbe, így az általuk indított támogatásgyűjtésből befolyó összeget ezután ezen családok életének újrakezdésére fordítja.

Az eddigi felajánlásokból – ahogy az a Csalán honlapján is folyamatosan nyomon követhető – immáron csaknem 3 millió Forint gyűlt össze. Ez idáig az egyesület az eltakarítási munkálatokhoz szükséges védőfelszerelésre költötte a rendelkezésre álló pénzkeretet, így több mint 3000 db védőmaszkot, 400 db védőszemüveget, 200 db speciális védőruhát, gumicsizmát, védőkesztyűt valamint lapátot, kapát, talicskát juttattunk el a rászoruló településekre.

Egyeztetve a helyi segélyező szervekkel, most úgy döntöttünk, hogy a jelen pillanatban rendelkezésre álló pénzből, illetve a továbbiakban befolyó adományok függvényében családokat támogatunk majd. Célunk olyan gyermekes családok megsegítése – terveink szerint 3-5 család -, akik új körülmények között szeretnék újrakezdeni életüket.

Az egyesület már több családdal felvette a kapcsolatot, így velük egyeztetve vásároljuk meg a legszükségesebb lakásfelszereléseket.

A támogató akció a CSÖP(P) nevet kapta, lévén Családok Örökbefogadásának Programjáról van szó. Igaz, több száz ember vár még további támogatásra, segítségre, mégis az egyesület bízik abban, hogy ezen „CSÖPP a tengerben” akcióval már ennek a néhány embernek, családnak kezet nyújthatunk az újrakezdéshez.

A Csalán Egyesület a családok nevében is hálásan köszöni az eddigi felajánlásokat, s várja a további adományokat, amelyeket a 11600006-00000000-02978495 sz. bankszámlaszámra vár (VÖRÖSISZAP ADOMÁNY közleménnyel), vagy online módon a PayPal rendszeren keresztül (http://www.csalan.hu/adomanygyujtes, http://www.csalan.hu/red-mud-disaster).

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.