Kezdőoldal Hírek Friss hírek Töltse a Föld Napját a KÖTHÁLÓ-val!
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Töltse a Föld Napját a KÖTHÁLÓ-val!
2010. április 21. szerda, 12:52

Idén is eseménydús lesz a Föld Napja. A KÖTHÁLÓ tagszervezetei színes programmal várják az érdeklődőket.

 

Április 24-én, szombaton 10.00 és 16.00 óra között a Tettye téren ismét sor kerül a Duna-Dráva Nemzeti Park által szervezett Föld Napja rendezvényre, melyen a Pécsi Zöld Kör (PZK) is részt vesz. A szervezet standjánál a környezeti tanácsadás mellett az érdeklődők megismerkedhetnek a környezetbarát termékek polcával, a gyerekeket termékválasztós játékkal várják, valamint a PZK lesz a pecsétgyűjtő játék egyik állomása is - az ökolábnyom-számításos teszt kitöltése egy pecsétet ér a menetlevélbe.

Április 22-én Szolnokon, a Varga Katalin Gimnáziumban 8-11.30 között ökolábnyom-számítást és lakossági környezeti tanácsadást, majd 12 órától természettudományi diákszimpóziumot tart a Tisza Klub.

Április 22-én Nyíregyházán, a Kossuth téren 10 és 17 óra között az E-misszió Egyesület környezetvédelmi információsátorral, környezeti tanácsadással, biopiaccal, bringabörzével, 16 órától kerékpár szervizzel, 11 órától környezetvédelmi vetélkedővel, 11.30-13.00 óra között Bringára fel! - kerékpáros KRESZ tesztlap kitöltéssel és gyakorlás ügyességi pályán, valamint kiállítással, kézműves foglalkozással vár minden érdeklődőt. Lesz papírtégla készítés a Szőlőskerti Általános Iskola és a Bánki Donát Műszaki Középiskola diákjaival. A rendezvényt a Critical Mass kerékpáros felvonulás zárja.

Április 22-én 17 órai kezdettel a Zöld Kör Föld napi filmvetítést tart a hajdúböszörményi Művelődési Központ bárjában (meglepetés rövidfilmekkel és azt követő beszélgetéssel). A részvétel díjmentes! Április 23-án 8 órai kezdettel a Mikepércsi Arany János Általános Iskola Hunyadi-napi akadályversenyt szervez, melynek szerves része a Föld napja, az egészségvédelem, a környezetvédelem. A Zöld Kör a Művelődési Házban környezetvédelmi állomáspontként játékos vetélkedőt tart.

Április 23-án Miskolcon, a Tudomány és Gazdaság Háza előtti téren 8 és 14 óra között biovásárt tart a Zöld Akció Egyesület és az Észak-magyarországi Biokultúra Egyesület. 9 és 13 óra között a KÖTHÁLÓ tagszervezete, az Ökológiai Intézet Alapítvány környezeti tanácsadást nyújt. Lesz még játékos energiahatékonysági bemutató, gombakiállítás, biopiknik,
Kerékpáros KRESZ oktatás, bringaszerelés és Miskolc kerékpáros turisztikai térképének bemutatása.

Április 24-én a fővárosi Roosevelt térről 15 órakor indul a Critical Mass, a Városligetből 17.30-kor, majd 18 órakor bringaemelés. A Levegő Munkacsoport 15 órától környezeti tanácsadással várja az érdeklődőket a Városligetben.

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.