Kezdőoldal Hírek Friss hírek Balesetveszélyes kút
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Balesetveszélyes kút
2010. március 17. szerda, 13:13

Egy siklósi ügyfél azzal kereste meg a Pécsi Zöld Kör tanácsadó irodáját, hogy a Siklós és Nagytótfalu között található tanyán, az úgynevezett Göntéren 2 méter átmérőjű, befedetlen kút található, amely nem csak az arra járó emberekre jelent veszélyt, hanem a környék állataira is. Az ügyfél a hatóságoknál nem járt sikerrel, ezután kereste meg irodánkat.

 

Mivel az ügyfél sem rendelkezett információval arról, hogy a szóban forgó terület kinek a tulajdonában áll, tanácsadónk felvette a kapcsolatot a Nagyharsányi Körjegyzőséggel és a Siklósi Földhivatallal. A hivatalos szervektől a következő tájékoztatást kaptuk: amennyiben ügyfelünk felkeresi a Földhivatalt, a térképen beazonosíthatja a kérdéses területet, és annak helyrajzi száma alapján fény derül a tulajdonos személyére. Ennek ismeretében az ügyfél kérheti a Körjegyzőségtől, hogy szólítsa fel a terület tulajdonosát a balesetveszélyes állapot megszüntetésére. Mindezen információkról tájékoztattuk ügyfelünket, aki most már saját maga járhat el az ügyben.

 

Az irodai tanácsadást a KÖTHÁLÓ a Norvég Civil Társadalmi Alap támogatásából fejleszti. A civil alapot az Ökotárs Alapítvány és partnerei koordinálják.

Dobrádi Gábor
Pécsi Zöld Kör Környezeti Tanácsadó Iroda
7621 Pécs, Király u. 21.
Tel/Fax: 72/515-780
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

www.pzk.hu

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.