Kezdőoldal Hírek Friss hírek Szakértőkkel erősít a KÖTHÁLÓ
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Szakértőkkel erősít a KÖTHÁLÓ
2009. november 27. péntek, 07:39
A KÖTHÁLÓ civil szövetség, mely 16 tagszervezetével, a lakossági panaszok kivizsgálásában ingyenes szolgáltatásként segít. A szervezetek sok esetben a panaszosok peres eljárásaiban jogi segítséget nyújtanak, a változatos képzettségű tanácsadók azonban nem minden esetben tudnak szakértői véleményt adni. A KEOP támogatása révén idén speciális szakterületeken és jogi fórumon születtek ügydöntő anyagok, amik számos esetben segítettek a lakossági panaszos jogsegélyezésében.

Szakértői tanulmányok, anyagok, állásfoglalások készítését is segíti a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának (KÖTHÁLÓ) az a KEOP pályázata, amit még 2008-ban nyert el. A KÖTHÁLÓ “lakossági tanácsadás fejlesztése a fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok hatékonyságának növelése érdekében" című, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló projektje keretében az irodai infrastruktúrától az utcai tudatformáló kampányon át a távképzési rendszerig több dologban segít az uniós forrás.

A környezetvédelmi témákban egy-egy lakossági ügyben lényegesen nagyobb és gyorsabb lépés tehető szakértőkkel, jelentősen növeli a panaszos esélyeit.

Példaként említhető a CE Dakar Rally természetkárosítása és környezetvédelmi engedély nélküli megtartása, de a következő témákban is születtek anyagok: a Miskolc Bábonyi-bérc utcáin és több más helyszínen illegális hulladéklerakás, miskolci zöldfelület-gazdálkodás, NATURA 2000 védett Kis-Eged tervezett beépítése, Borsodi Ércelőkészítő Művek légszennyezése, Miskolc szmogriadó rendelete, Felsőzsolcán a MÁV területén illegális hulladékelhelyezés, gazdasági-környezetegészségügyi elemzés egy esztergomi óvoda ivóvíz-ásványvíz fogyasztásáról.

Bár a pályázat november végéig tart, a szakértői hálózattal megmarad az együttműködés. a tagszervezetek különféle végzettségű munkatársai is készséggel segítenek a bonyolultabb ügyekben az ország 16 pontján. A tanácsadó irodákat kereshetik a környezetvédelmi témájú lakossági panaszokkal, elérhetőségeiket, az irodák nyitvatartási idejét, pedig a http://www.kothalo.hu/tabla.htm címen találhatják meg.
 

 




 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.