Kezdőoldal Hírek Friss hírek Reklámújságok a Dunában
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Reklámújságok a Dunában
2009. november 26. csütörtök, 10:35
A Levegő Munkacsoport egyik munkatársa a Duna parton sétálva több ezer szétszórt reklámújságot látott 2009. november 22-én. Az elhagyott, lerakott újságkupac elég közel volt ahhoz, hogy magával vigye a folyó. A Levegő Munkacsoport Környezeti Tanácsadó Irodájának javaslatára a III. kerületi jegyzőnek írt e-mailt másnap reggel, a helyszínen készített fényképeket is mellékelve. A jegyzői hivatal 5 percen belül telefonált, hogy hol volt a szemét és hogy mit tehetnek.
Kiderült, hogy a terület az illetékes vízügyi igazgatóság kezelésébe tartozik, ennek ellenére vállalták, hogy azonnal elszállítják a hulladékot, melynek megtörténtéről levélben értesítették is kollégánkat.

A parton kizárólag Tesco és Electro World reklámújság volt (a múlt heti szám). Ezért kollégánk panaszbejelentő levelét másolatban megküldte a két cég információs e-mail címére is. Meglepő módon, mindkét cég azonnal visszaírt (az Electro World igazgatói szinten) és egymástól függetlenül megígértek, hogy kivizsgálják az ügyet, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő. Valószínűleg a reklámújságok terjesztését végző cég vagy vállalkozó helyezte el a szóróanyagot illegálisan a Duna partján a postaládák helyett.

Lenkei Péter
Környezeti Tanácsadó Iroda vezető

A tanácsadást a KÖTHÁLÓ EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus által támogatott pályázata segíti. A Norvég Civil Társadalmi Alapot az Ökotárs Alapítvány és partnerei koordinálják. A projket címe: a környezeti problémák információhoz jutást és tudatosságot szolgáló tanácsadói tevékenység fejlesztése a környezeti problémák megelőzése érdekében.
 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.