Kezdőoldal Hírek Friss hírek Pécsi Zöld Kör a Keleti Népek Fesztiválján
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Pécsi Zöld Kör a Keleti Népek Fesztiválján
2009. július 20. hétfő, 09:50
A Pécsi Zöld Kör július 12-én, vasárnap, a baranyai megyeszékhelyhez közeli Egerágon a Keleti Népek Fesztiválján járt, ahol a környezeti tanácsadók mintegy 110 érdeklődő ökológiai lábnyomát számolták ki. A legalacsonyabb, s egyben legjobb erdemény 195 pont volt, ám a tesztet kitöltők többsége 250-350 pont közötti, 2-3 hektáros eredményt ért el. A számolt lábnyomok többsége a magyar átlag alatti, 2,7-3 hektár. Ez nem is olyan rossz eredmény, tekintve, hogy könnyedén lehet csökkenteni az autóhasználat visszafogásával, és a hazai termékek vásárlásával – magyarázza Poór Kata, a szervezet munkatársa.
Érdekes módon a legtöbb érdeklődő városokból érkezett: Pécsről, Mohácsról, Siklósról, sőt külföldről, Kolozsvárról és Horvátországból is akadtak környezettudatos látogatók. A környezetbarát termékek polcáról a mosódió bizonyult slágernek, ehhez kapcsolódva beszélgettünk a természetes háztartási tisztítószerekről, a mosószódáról, szappangyökeres mosóporról és az ecetről, szódabikarbonátról.
Standunknál az egész családot lekötő programot kínáltunk: amíg a szülők kitöltötték tesztünket, addig a gyerekek és a kellően kreatív fiatalok babzsákot, plüssfigurákat és egyedi vászontáskát varrhattak.
Így készültek malackák, kukackák (mindegyikük az „Egerági Vitéz” előnévvel született), valamint ötletesebbnél ötletesebb vászontáskák.
Az idei fesztivál díszvendége, Kazahsztán mellett a fellépők között indiai táncosok is szerepeltek, de hallgathattunk meséket Utasi Árpi előadásában is. Árpi és a táncosok a nap folyamán a mi standunkhoz is ellátogattak és részt vettek a kézműves foglalkozáson.
A rendezvény számunkra, tanácsadók számára is tartogatott izgalmakat, a kazahok ugyanis két tevét hoztak magukkal, a bátrabbak így hosszas sorban állás után kipróbálhatták, milyen a „magaslati levegő” egy teve hátán.
 
A Pécsi Zöld Kör szemléletformáló programját a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának (KÖTHÁLÓ) Norvég Civil Társadalmi Alap támogatása segítette. A civil alapot az Ökotárs Alapítvány és partnerei koordinálják.

Poór Kata
környezeti tanácsadó
Pécsi Zöld Kör
7621 Pécs, Király u. 21.
30/682-2767
 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.