Kezdőoldal Hírek Friss hírek Robbanás Dorogon
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Robbanás Dorogon
2009. június 12. péntek, 05:42
Június 10-én fél tíz tájékán robbanás történt a dorogi veszélyes hulladékégetőben. Az esetet egy közelben lakó Esztergom-kertvárosi lakos jelentette az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület tanácsadó irodájának. A KÖTHÁLÓ tagszervezete folyamatosan figyelemmel kíséri az égetőmű működéséből fakadó környezetszennyezést.
Mint az iroda megtudta, fél tíz tájékán robbanás történt a dorogi veszélyes-hulladék égetőben, a hulladék beadagolása közben. A robbanás miatt tűz keletkezett. A keletkező füstöt igyekeztek elszívni, de mint a helyszínről készült felvételek mutatják ez nem volt sikeres. A lángokat végül negyed óra alatt eloltották, de a levegőbe nagy mennyiségű ismeretlen összetételű füstgáz került ki. A tanácsadó iroda az esetet jelezte az illetékes hatóságoknak.
A dorogi égetőnek nem ez volt ez első üzemzavara. Több esetben jelentettek már lila füstöt felszállni az égető kéményéből, amikor jóddal szennyezett hulladékot égetett, de az egyik legemlékezetesebb havária a Kenyérmezei-patak és a Duna elszennyezése volt 2004-ben.

Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület egész évben ingyenesen végez környezeti tanácsadást irodájában (Rákóczi tér 2-4.). A KÖTHÁLÓ sikeres Norvég Civil Társadami Alap pályázata révén a civil szervezet utcai tanácsadó napokon is segít a lakosság környezeti problémáinak megoldásában, szemléletformálásban. Az alapot az Ökotárs Alapítvány és partnerei koordinálják.
 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.