Kezdőoldal Hírek Friss hírek Mi is otthagytuk a lábnyomunkat!
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Mi is otthagytuk a lábnyomunkat!
2009. május 01. péntek, 06:10
Soha nem látott méreteket ért el az idei Vivicittá városvédő futás látogatottsága. Legnagyobb örömünkre az Ökoszolgálat munkatársainak se volt oka panaszra. Záporoztak a kérdések, az érdeklődők ökototót töltöttek ki és sokan számolták ki saját ökológiai lábnyomukat.
A Föld Napja előrendezvényén, a nemzetközi futóversenyen nyilvánvalóvá vált, hogy a sportosabbak nyitottak a világ dolgaira, nem állnak tehetetlenül az ökológiai katasztrófa kapujában. Nem csak önmaguk egészségéért tevékenykednek aktívan, hanem érdekli őket minden olyan megoldás, amit a mindennapokban megtehetnek, ami sokszor pénzbe se kerül, csak egy kis odafigyelésbe. Erről sokrétű információt és nyomtatott anyagot is kaphattak az Ökoszolgálattól. Volt környezetbarát termékbemutató és a háziassszonyok megismerhették, hogy az illatanyagokkal és allergénekkel teli divatos, márkás mosóporoknak milyen zöldebb, bőr- és vízkimélőbb változatai vannak és ezek hol szerezhetők be. Az urak is megtalálták saját ökológiailag elfogadottabb kaptafájukat: a laptop is lehet zöldebb, főleg ha EPEAT gold minősítésű. Ez többek között azt jelenti, hogy arzén- és PVC-mentes a gép, alacsony fogyasztású és hosszú élettartamú. Ha pedig az akkumulátort tölteni kell, van hozzá napelemes energiaforrás is.

A hétvégi ingyenes tanácsadást és az Ökoszolgálat utcai programját a KÖTHÁLÓ NCTA támogatása finanszírozza. A civil alapot az Ökotárs Alapítvány és partnerei koordinálják.

 

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.