Kezdőoldal Hírek Friss hírek Szeptemberben ismét! Expedíciózz a háztartásban kampánysorozat
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Szeptemberben ismét! Expedíciózz a háztartásban kampánysorozat
2012. augusztus 30. csütörtök, 07:30

A klímatudatos hajósokkal az ország kilenc nagyvárosában, már személyesen is találkozhatnak az érdeklődők, hiszen 2012. szeptember 20-29 között az Expedíciózz a háztartásodban c. kampány újra bejárja az országot rendezvényeivel. A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának első, júniusi sorozatán még Bora-Bora, majd a Cook-szigetek között hajózva jelentkezett be műholdas kapcsolattal az a két hajós (Csák Attila és Blaskovich Ákos), akiknek célja egy világkörüli hajóút volt, minél kevesebb üzemanyag felhasználásával és minél kisebb környezetterheléssel. A nap, a szél, a tengervíz, azaz a természeti erőforrások segítségével minimalizálták fogyasztásukat.

A hajósok expedíciójával párhuzamban, a Kötháló kampányával bemutattuk azokat a párhuzamosságokat, hogyan lehet hétköznapi háztartásunkban egy saját expedíció szervezésével felfedezni azokat a lépéseket, amelyekkel zöldíthetjük lakásunkat, életmódunkat. A kampány öt fő témakörre épült: az öko-építészetre, a környezetkímélő háztartási vegyi-anyagok használatára, a hulladékcsökkentés módozataira, az energiatakarékosságra és a víztakarékosságra. A helyi környezeti tanácsadók utcai standjainál Miskolcon, Nyíregyházán, Egerben, Esztergomban, Győrben, Veszprémben, Székesfehérvárott, Pécsett és Szegeden javaslatokkal, információkkal, kiadványokkal vérteztek fel több ezer látogatót, akik a környezettudatosság és a háztartászöldítés útjára tértek.

Érdemes ellátogatni a kampánykörút szeptemberi, második sorozatára is, hiszen a tapasztalt hajósokon és az új bemutatókon túl, újabb nyeremények és versenyek várnak Mindenkit! 2012. szeptember 20-29 között minden nap 14 órától találkozhatnak azokkal a hajósokkal, akik több mint egy éven keresztül olyan életformát választottak, melyen keresztül megtapasztalták a nélkülözést, az erőforrások szűkösségét és környezetünk állapotát. Példaértékű lehet Mindenki számára ez a kitartás és főleg az erőforrásokkal való bölcs sáfárkodás! Óvjuk tehát környezetünket és tegyünk meg minden tőlünk telhetőt ökológiai lábnyomunk csökkentéséért.

Jöjjön el az alábbi helyszínek valamelyikére és faggassa őket személyesen élményeikről, tapasztalataikról! Megtudhatjuk tőlük, hány liter üzemanyaggal tették meg az útjukat Ausztráliáig, mit ettek útközben, milyen kalandokon mentek keresztül, s végül, hogy mi hozta őket haza idő előtt…

 

Kampánynapok – 2012. szeptember:

  • Eger, szeptember 20. (csütörtök), helyszín: Dobó tér
  • Miskolc, szeptember 21. (péntek), helyszín: Balázs Győző tér (Lézerpont)
  • Nyíregyha, szeptember 22. (szombat), helyszín: Kossuth tér
  • Szeged: szeptember 24. (hétfő), helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ, Cím: 6722 Szeged, Ady tér 10.
  • Pécs: szeptember 25. (kedd), helyszín: Uránbányász tér
  • Győr: szeptember 26. (szerda), helyszín: Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár és Közösségi Tér (Győr, Hermann Ottó utca 22.)
  • Veszprém: szeptember 27. (csütörtök), helyszín: Sétáló utca
  • Esztergom: szeptember 28. (péntek), helyszín: Széchenyi tér
  • Székesfehérvár, szeptember 29. (szombat) (Civil Nap), helyszín: Alba Pláza mellett

Az utcai tanácsadó napokra várják azokat a fiatalokat is, akik szeretnének részt venni a „Van néhány zöldítő ötletem!” című rajzpályázaton, hiszen a Kötháló tagszervezeteinek kézműves standjánál lehetőség lesz az alkotásaik elkészítésére, vagy éppen leadására!

A kampány talán legsikeresebb elemei a kiadványok lettek. 21 példaértékű kis ötletcsomagunk most a honlapról is letölthető és terjeszthető! Nézze meg őket, látogasson el hozzánk és kezdjen Ön is expedícióba!

További információk:

www.expediciozzokosan.hu.

Telefon: 30/417-2456.

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.