Kezdőoldal Hírek Friss hírek Székes-kerékpár
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Székes-kerékpár
2010. január 04. hétfő, 10:06
Egyesületünket gyakran keresik meg – különösen a nyári szezonban illetve a Mobilitási Hét környékén – a kerékpározási lehetőségek, kerékpárutak, kerekpár tárolók, őrzés, kölcsönzés után érdeklődve.

Mivel a belvárosban elég körülményes a gépkocsi közlekedés, nagy a zsúfoltság, sokakban fogalmazódik meg, hogy jó lenne kerékpár. A látnivalók egy része a város szélén van (Bory-vár, Sóstói Természetvédelmi Terület), ugyanakkor könnyen megközelíthető lenne biciklivel. Elhatároztuk, hogy kedvcsinálónak alapítványi pályázatból vásárolunk 10 kerékpárt, és átadjuk a városnak. Ezzel mintegy felhívást intéztünk a város vezetése felé, hogy vegyék már végre komolyan ezt a szolgáltatást, biztosítsák a hátteret, dolgozzák ki a kölcsönzés feltételeit és keressenek újabb felajánlókat, találjanak pályázati lehetőségeket a továbbfejlesztésre.

A Városgondnokság fel is vállalta, hogy biztosítja a kölcsönzés helyszínét, kidolgozza a feltételeket, műszaki hátteret.

Mindezeket végiggondolva a 2009. évi Mobilitási Hét alkalmából átadtunk 10 db kerékpárt a Városgondnokságnak kölcsönzési alapként, további 3 darabot Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságnak, hogy a Városháza dolgozói adott esetben ne gépkocsit vegyenek igénybe, hanem helyi ügyeknél pattanjanak biciklire és „ügyintézzenek” környezettudatosan. A Közlekedési Iroda dolgozói már éltek is a lehetőséggel, használják a kerékpárokat. Reméljük mások is kedvet kapnak.

Jövőre pedig indulhat a kerékpárkölcsönzés is.


Gárdonyi László,
Környezeti tanácsadó,
Gaja Környezetvédő Egyesület
Székesfehérvár, Petőfi u. 5.
22/503-428.
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


A tanácsadást a KÖTHÁLÓ EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus által támogatott pályázata segíti. A Norvég Civil Társadalmi Alapot az Ökotárs Alapítvány és partnerei koordinálják. A projekt címe: a környezeti problémák információhoz jutást és tudatosságot szolgáló tanácsadói tevékenység fejlesztése a környezeti problémák megelőzése érdekében.

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.