Kezdőoldal Hírek Friss hírek Tanácsadás a miskolci Energia Héten
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Tanácsadás a miskolci Energia Héten
2009. november 20. péntek, 13:52
Miskolc Megyei Jogú Város november utolsó hetében "Energia Hét" címen tudatformáló kampányt szervez energiatakarékossági, energiahatékonysági témában. A programsorozattal választ keresünk arra, hogy kell-e változtatni energiafelhasználási szokásainkon, hogy milyen következményekkel jár az energiafalánkság és hogy hogyan tudjuk legegyszerűbben elhagyni a pazarlást.
A látogatók szerdán és csütörtökön az erőforrás felhasználásuk becslésére ökolábnyomot számoltathatnak, környezetbarát termékekkel ismerkedhetnek meg és hasznos, energiatakarékos életvezetési tanácsokat kaphatnak. A miskolci közszolgáltatók standjukon bemutatják energiatakarékossági intézkedéseiket, a Zöld Kapcsolat Egyesület pedig „ Energomata” - ki tud többet az energiáról - játékkal és Karbonkalkulátorral (életvitelünkkel kibocsátott CO2) várja a gyerekeket és családosokat. Azok is találnak érdekességet, akik az alternatív energiaforrásokról érdeklődnek, mert a Megújuló energiatermelés a háztartásban címmel számos, ma használatos technológia is bemutatásra kerül (napkollektor, napelem, napkályha, pellet kazán). Az Ökológiai Intézet az épület alagsorában beszélgetést tart Al Gore Kellemetlen igazság című gondolatébresztő filmjéről. A vállalkozó szelleműek felpattanhatnak a Magyar Kerékpárosklub áramtermelő szobabiciklijére is. Mindkét nap előadások is igényelhetők iskolák részére az Ökológiai Intézet Alapítványtól az alábbi témakörökben: 1. Atomenergia? Kösz, NEM ! 2.Megújuló energiaforrások 3.Globális környezeti problémák 4. Ökológiai lábnyom, fenntartható fejlődés.

Az Ökológiai Intézet Alapítvány környezeti tanácsadó irodája 2009. november 25-én és 26-án 10-16 óra között az érdeklődőket várja energetikai tanácsokkal Miskolcon a Széchenyi u. 15-16 szám alatt.

Az Ökológiai Intézet Alapítvány utcai tanácsadó napja a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának (KÖTHÁLÓ) projektje keretében az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus, a Norvég Civil Alap által támogatott. A civil alapot az Ökotárs Alapítvány és partnerei koordinálják.

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.