Kezdőoldal Hírek Friss hírek Komposztálás a "végeken"
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Komposztálás a "végeken"
2009. május 25. hétfő, 15:12
Víz- és pénztakarékossági okokból egyre többen érdeklődnek a Nyíregyházán a Környezeti Tanácsadó Irodában a komposzt WC-k iránt. A környezetszennyező „angol” WC-t leváltó találmány, humuszt gyárt a fekáliából. Előnyei többek között, hogy vízöblítés nincs, ez 35 % ivóvíz- megtakarítást jelent; a szerves hulladékok komposztálásával a háztartási szemét mennyisége ~40 %-kal csökken.


A miskolci Ökológiai Intézet kiadványából megismerhetjük a technológiát, a kezelést és számos hasznos információt kapunk a WC elkészítéséhez. A kiadvány letölthető az Alapítvány internetes oldaláról.

Magyarországon a Szelíd Technológia Alapítvány rendelkezik gyártási joggal. Az Alapítvány megbízásából, a KÖR Építész Stúdió Kft. gyártja a berendezést.

További információ: KÖR Kft., 1136 Budapest, Balzac u. 22. - tel/fax: (1) 349 1236 - e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az irodai tanácsadást és az utcai tudatformáló rendezvények színvonalas megtartását, a környezetbarát termékek bemutatóját, ökolábnyom-számítást a KÖTHÁLÓ EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus által támogatott pályázata segíti. A Norvég Civil Társadalmi Alapot az Ökotárs Alapítvány és partnerei koordinálják.

E-misszió Egyesület
Tömöri László
4400 Nyíregyháza, Malom u. 18/a.
42/423-818
www.e-misszio.hu

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.