Kezdőoldal Hírek Friss hírek Sokszor jogos a fakivágás
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Sokszor jogos a fakivágás
2009. április 17. péntek, 18:31

Nyíregyházán 3 japánakác fasorban mintegy 55 veszélyes fát vágtak ki , amit a tervek szerint pótolnak majd. A három fasor terepi szemléjén az E-misszió Egyesület képviselői is jelen voltak.

A terepi szemle tapasztalatai alapján azt állítjuk, hogy a kivágott vagy gallyazott fák kijelölése ténylegesen szakmai szempontok alapján került sor, elsősorban a fák hanyatló egészségügyi, statikai állapotából következő balesetveszély miatt – nyilatkozta az Egyesület képviselője.
A kivágást követően az ott élők is megnyugodhattak, hogy az, ami egészségesnek tűnt a szemükben az a szakember szemében joggal volt kivágásra ítélt.



Városainkban sok az öreg, felújításra szoruló fasor. A megszokott utcaképet nehéz elfeledni. A lakosság türelme, pozitív hozzáállása felbecsülhetetlen az ehhez hasonló fasor felújítási folyamatban mindamellett, hogy oda kell figyelni az ígért pótlás teljesítésére, mert sajnos sok esetben ez elmarad.




A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata (KÖTHÁLÓ) tagszervezeteként az E-misszió Egyesület is több helyszínen tart utcai tanácsadó napot. Az eseményekről és a lakossági ügyekről a híreinkben  talál részletesebb információt. A szabadtéri rendezvényeket a Norvég Civil Társadalmi Alap támogatja, az alapot az Ökotárs Alapítvány és partnerei koordinálják.

Nyíregyházi tanácsadó iroda:
E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület
4400 Nyíregyháza, Malom u. 18/a.
42/423-818
www.e-misszio.hu

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.