Kezdőoldal Hírek Friss hírek Könnyen lebukik a szemetelõ
angol nmet orosz romn spanyol

Ajánljuk

Könnyen lebukik a szemetelõ
2009. március 03. kedd, 09:55
Lakossági bejelentés érkezett a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának (KÖTHÁLÓ) egyik tagszervezetéhez, a Levegõ Munkacsoporthoz, hogy Pomázon, a Barátok útja mellett jogellenesen hulladékot helyeztek el ismeretlenek.
A területet nemrég takarította ki a Pomázi Klímakör és több tucat tölgyfát ültettek el egy pályázat keretében, hogy a korábban illegális hulladéklerakóként használt terület helyett park legyen. A bejelentés alapján helyszíni szemlét végeztünk, ahol megállapítottuk a bejelentés valódiságát. Az út északkeleti oldalán mitegy 1 köbméternyi kommunális hulladékot találtunk szétszórva, a rókák által széttúrva. Az ügyben a helyi önkormányzat jegyzõjéhez és az ügyészséghez fordultunk, mivel a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bûncselekmény. A hulladékok között több olyan tárgyi bizonyítékot találtunk, mely nagyban megkönnyíti a nyomozati szervek munkáját, hogy kiderítse, ki helyezte el a hulladékot.

A KÖTHÁLÓ ingyenes tanácsadó szolgáltatását a Norvég Civil Társadalmi Alap (NCTA) támogatja. Az NCTA koordinálását az Ökotárs Alapítvány és partnerei végzik.

Lenkei Péter
Környezeti Tanácsadó Iroda vezetõ
Levegõ Munkacsoport
KÖTHÁLÓ

 


© 2024 Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.